Horoskop - Stenbocken 22/12-19/1

Vilka är Stenbockens egenskaper?


Element: jord

Planet: Saturnus

Färg: blå-violett

Sten: onyx (användbara stenar: diamant, rökkvarts, månsten, turmaliner (svart), granater, tigeröga)

Stenbockarna är till en början återhållsamma, oåtkomliga och skeptiska till sin omgivning. De är ganska materialistiska, sparsamma och gillar att dölja sitt privatliv för andra. Paradoxalt nog vill de dock veta allt om alla först. Många gånger är de ovanligt giriga och kalla, men innerst inne är de mycket känsliga. De tänker igenom varje steg noggrant.

Trots att de är lite pessimistiska i grunden har de en extraordinär förmåga till motståndskraft, vilket de ofta behöver i livet eftersom de gillar att vara oberoende av andra, så de väljer ibland den svårare vägen. Även om de är sociala människor med ett gott sinne för humor har de svårt att skapa nya vänskapsband. Initialt är deras initiativ huvudsakligen baserat på nyfikenhet och det tar lång tid innan de kan visa starkare känslor i en relation, vilket beror på deras avståndstagande och ständiga misstänksamhet.

De är hungriga efter kärlek De plågas av rädslan för besvikelse på grund av svek, som de har mycket svårt att uthärda och som de inte kan glömma på många år. De är pålitliga när det gäller familjelivet, de tar inte upp smutsiga saker och är ett starkt stöd för sina nära och kära, men allt detta sker någonstans i tysthet, i bakgrunden.

Stenbocken och kärlek

De är också distanserade i kärlek, kalla personligheter som har svårt att uttrycka sina känslor. Många gånger händer det att de föredrar att fly från sina känslor för att arbeta. Samtidigt är de artiga och heroiska typer som alltid försöker ge sin kärlek det bästa av allt. Deras enda svaghet i detta avseende kan vara att de är benägna att gifta sig av materialistiska och praktiska skäl, vilket kan påverka deras relation.

Stenbocken och hälsa

Deras matsmältning kan anses vara långsam, vilket gör att de har relativt svårt att komma i form. Deras favoritkött är lamm och fläsk och deras favoritgrönsaker är paprika, aubergine och sparris. Meloner, äpplen och nötter är bäst för deras matsmältning. Eftersom de gillar bittra och sura smaker är anis, persilja, salvia och muskotnöt bäst som smaksättare.

De reagerar bäst på viktnedgång om de äter en delad kost i 90 dagar.

Stenbocken och livsstil, resor

Stenbockens hem är ljust, luftigt, rymligt och har små men praktiska möbler. De gillar att planera sina resor i förväg och om allt är ordnat i tid hemma känner de sig bekväma på resorna. De föredrar lugna och fridfulla platser, t.ex. bergsområden eller lugna klippstränder. Den verkliga avkopplingen för dem är att de inte behöver gå så mycket, så de gillar inte långa resor med mycket gång.

Gårdagens horoskop - StenbockenDagens horoskop - StenbockenMorgondagens horoskop - Stenbocken


Annons