Om astrologi

Astrologin som har flertusenåriga rötter, syftar till att finna samband mellan placeringar och händelser mellan solsystemets himlakroppar, och karaktärer och händelser i människors liv.

Användbara länkar

ELLE HOROSKOP

Allas Horoskop

Metro Mode Horoskop

Hemmets Journals horoskop

Helenas Horoskop | Amelia - Expressen

Horoskop - kännetecken för tecknet

De olika horoskopen, och naturligtvis det västerländska horoskopet, har ett ursprung som sträcker sig tusentals och, enligt vissa, tiotusentals år tillbaka i tiden. Det är inget ovanligt i detta, människan har ju alltid undrat vad framtiden har att erbjuda henne.

Veckans horoskop

Veckans horoskop skrivs för hand och uppdateras i början av varje vecka. Läs horoskopet för soltecknet och för ascendenten. - På twice.se kan du läsa årshoroskopet, månadshoroskopet, och dagens horoskop.

Ormbäraren

Ormbäraren (Ophiuchus på latin) är en stor stjärnbild på södra stjärnhimlen. Den är en av de 88 moderna stjärnbilderna som erkänns av den Internationella Astronomiska Unionen. Ormbäraren ingår formellt i zodiaken, men babylonierna valde att utelämna den för att antalet stjärnbilder skulle överensstämma med årets tolvmånaders kalender. Västerländsk astrologi håller fast vid den tropiska zodiaken som är bunden till årstiderna, varför djurkretsen än idag ser likadan ut som på Ptolemaios tid.